Lake Michigan

Hej igen!
Här kommer lite bilder från första dagen uppe i norra Mchigan. Lake Michigan är en av de fem stora sjöarna i Nord Amerika och den ända som ligger i USA. "Sjön" ser mer ut som ett hav! Jag gillar verkligan att vattnet inte är salt men har vågor som ett hav, passar mig perfekt!

Det tog ungefär 4 timmar att komma dit från där vi bor, jag och Tanner kolla film i baksätet så det kände inte som det tog så lång tid. När vi kom dit lämnade vi först av all packning i ett garage till ett så vackert hus (villa), där några vänner till Marybeth, Doug och Tanner bor. Efter det åkte vi ut till den stora sjön - nämligen Lake Michigan. Så vackert, här kommer några bilder från den stranden.
 

                                           
             





Min älskade kamera tar så himla bra foton, tack igen Pappa!




Efter vi varit vid den stranden åkte vi vidare till en plats som heter "Sleeping Bear Dunes". Det är ungefär som en öken, som går ända ut till Lake Michigan. Riktigt häftigt, men väldigt jobbigt att gå hela vägen ut till stranden, för det var så mycket kullar och jobbigt att gå i sanden efter ett tag, men det var ändo kul och det var definitivt värt det när vi kom fram. Det tog oss ungefär 1 timme ut till stranden och lite kortare tid tillbaka för det blev lite tävling vem av oss( Doug, Tanner och Jag) som var först tillbaka till bilen där Marybeth väntade. Tro det eller ej, men jag vann! Var lite chockad själv, då de flesta vet att jag är ganska seg och klumpig... Vi var iallafall genomblöta under hela tiden ute i öknen, för det regnade nästan hela tiden.














Ikväll ska iallafall jag och Marybeth och några andra till en konsert med Jason Mraz, det ska bli kul!
Mer bilder kommer på resten av campingresan och även vad jag har haft för mig efter det! Ska försöka lägga upp inlägg lite oftare...

Kramkram


 
 
 
 
 

Nästan 2 veckor

Jag har varit i USA i snart två veckor och hittils har allt varit toppen. Har haft fullt upp så har inte riktigt haft tid att skriva några inlägg, och då jag haft tid har jag varit så trött efter t.ex att prata engelska hela dagarna. Man tror inte att det är så energitagande men det är det. Det börjar däremot bli bättre, eftersom man slutar tänka så mycket på vad man ska säga hela tiden, utan bara pratar.
De senaste veckorna har varit händelserika, min värdfamilj (Marybeth, Doug och Tanner) är underbara på alla sätt.  De är så trevliga och lätta att umgås med. Jag har för första gången varit i ett supermarket här i USA, det är verkligen enormt. För att ge ett exempel, i Sverige hittar du runt 20-30 olika sorters kakor på en och samma affär, på en mataffär i USA hittar du över 100 olika sorter (det kändes åtminstone så). Vi har varit och shoppat på olika affärer och även på ett köpcentrum med bara massa märkes-outletsaffärer. Vi har även varit ute med båten och åkt vattenskidor, ring och lite annat på sjön. Riktigt kul! Skolan är riktigt stor, jag är lite nervös inför att börja där men det ska nog gå bra. Vi har dessutom varit ute och campat och paddlat kanot nerför en älv, paddlingen tog runt fem timmer och det var så skoj.
 
Här kommer lite bilder från de två senaste veckorna:
Den här bilden är från flygplatsen i Cleveland, då jag satt och väntade på nästa flyg (som var över 1 timme försenat)
 
 
Spelar Wii nere i källaren.
 
 
Båtturen 12Augusti - Tanner
 
 
 
 
Några av outlets-affärerna, 14 Augusti
 
 
 
 
Lake Orion Highschool
 
Campingbilder kommer senare, för nu ska jag, Tanner och Marybeth kolla film!
Kram på er alla!

1 dygn och 9 timmar kvar!

Inte långt kvar nu alltså! Flyget får klockan 9.05 på onsdag morgon,vilket innebär att vi åker hemifrån vid 5-tiden, eftersom man ska vara på flygplatsen 2 timmar innan avgång. Nästan allt är packat nu och har till och med bestämt vilka kläder jag ska åka i. Det är såklart sorgligt att säga hejdå för ett nästan helt år, till alla man bryr sig om så mycket, en mycket fin person sa till mig att det är bara att se framåt när det är avklarat för jag har ett stort äventyr framför mig! - och det stämmer så bra!
 
Idag var underbara Helena här och vi tog en sista mys-stund med glass och polkasås! Kommer sakna henne så mycket och lika så, så många andra! 
 
Kram på er!

RSS 2.0