Beslutet

Har kommit en fråga om ett litet introduktion-inlägg runt hela "utbytesstudent-grejen" och jag tänkte nu berätta om detta!
Jag ska alltså åka som utbytesstudent till USA den 8:e augusti (om 9 dagar) och detta innebär att jag ska gå på highschool i junior- eller senior-året och bo hos en värdfamilj. Det går att åka till andra stater/länder i världen, några exempel är Australien, Nya Zeeland, Storbritanien, Costa Rica, Japan och Kanada (finns fler). Det finns olika organisationer man kan åka med och alla har olika val runt utbytesåret. Det finns de organisationer, som låter utbytesstudenten byta värdfamilj ett visst antal gånger under året och andra som låter utbytesstudenten vara kvar hos samma värdfamilj under hela sin period där, andra val runt utbytes-äventyret kan vara hur länge du stannar i USA, alltså en termin eller ett läsår. Jag åker med EF, som står för Education first, kommer stanna hos en enda värdfamilj och ska vara där ett helt läsår. Jag vet ännu inte vilken årskurs jag kommer gå i, det kommer jag få reda på när jag kommer dit.
Man kan hamna vart som helst i hela USA, det går att önska delstat men detta kostar då extra. Jag själv kommer ju till Michigan och jag hade inte önskat någon delstat för att det kostar så mycket extra( även om du t.ex önskar delstaten New York för att du vill komma till staden New York kan du lika gärna hamna jätte långt därifrån och kanske jätte nära  en grann delstat) och därför att jag tycker det är lite det som är tjusningen att inte veta vart man kommer, utan att det blev en överaskning för mig.
Under året kommer du ha kontakt med en kontaktperson från EF som bor i det området där du bor, den här kontaktpersonen brukar ofta också hitta på saker med de utbytesstudenter som bor i omrdået. Jag har en kvinna, vid namn Evelyn, som kontaktperson och hon kommer bland annat ha ett pool-party när vi kommer dit och åka med oss alla till en enorm nöjespark med en massa berg-o-dalbanor. Det ska bli riktigt kul!
Jag kommer åka hem någon gång i juni, nästa år, men har inte fått något datum när än och det kommer nog heller inte bli bestämt för ens senare.
 
Det här äventyret gör jag för att uppleva andra kulturer, prata språket bättre, träffa nya människor och se mer av världen än det lilla land vi bor i. Jag har varit i andra länder men aldrig så långt bortifrån Sverige och heller alrig i en annan världsdel. En annan anledning till varför jag åker, är att jag vill lära mig mer om mig själv, att visa för mig själv att jag verkligen klarar det här äventyret och få en egen uppfattning om världen. Att jag åkte just i år var egentligen lite av en slump. Jag visste att jag ville åka som utbytesstudent men hade tänkt åka efter tvåan på gymnasiet, men en dag i höstas, när jag var i skolan, ringde bara pappa upp och fråga om jag ville åka till hösten redan. Han hade nämligen fått ett informationshäfte om det tror jag. Jag svarade "ja" på frågan som pappa ställde och sen var det klart. Jag skulle åka som utbytesstudent till USA hösten 2012. Det beslutet har jag inte ångrat en enda sekund sen dess. Min värdfamilj verkar helt underbar och jag tror jag kommer ha ett helt underbart år där!
 

provpackning

Det är mycket som ska med till USA men hårda regler på hur mycket detta får väga. Det får nämligen bara väga 23kg, vilket kan bli jobbigt när både skidpjäxor, saxofon och allt annat som behövs ska med.
Vi testade att packa nästan exakt allt det jag ville ha med, förutom saxofonen och vägde den, väskan vägde 23,7kg. Det är lite för mycket men jag tror jag kan plocka ut några saker som är onödiga. Idag ringde min snälla pappa till flygbolaget och kollade om det skulle gå att ta med en väska till och de sa att det var okej. Tydligen så blev det mycket billigare att ta med en extra väska på flyget, än att skicka över grejerna senare.
Nu när jag har provpackat känns det lite mer lugnt och det känns som att man har bättre koll på läget!
12 dagar kvar!

:)

resfeber...

Bara 22 dagar kvar nu. Känslan är svår att beskriva! Jag är jätte taggad och jag kan knappt vänta tills jag sitter på det där planet, som går kl. 9.05 den 8augusti till den plats som kommer vara mitt hem under ungefär 12 månader. Men trots all den glädje jag har över att det snart är dags, kan jag inte hjälpa att känna mig lite nedstämd över att lämna allt, mina kära vänner, min familj och såklart vovvarna. Jag trodde heller inte jag var så nervös men... jag kunde inte sova igår natt, så jag började räknade hur många dagar det faktiskt var kvar och jag insåg att imorn, på min födelsedag är det bara 21 dagar kvar. 21 dagar låter ju ganska mycket, men när tanken kom upp- 3veckor- så insåg jag hur kort tid det var kvar. Så runt 3 på natten fick jag lite av som kallas panik, fast positivt, blev klarvaken och visste inte vad jag skulle göra. Har aldrig haft denna helt främmande känsla förut, det var riktig resfeber!

Summer- the best


RSS 2.0